top of page

Javni poziv za poticanje ugradnje fotonaponskih elektrana u obiteljskim kućama (EnU-4/23)

Cilj programa je potaknuti širu primjenu sustava za korištenje sunčeve energije za proizvodnju električne energije, sukladno odredbama Zakona o provedbi Uredbe Vijeća EU 2022/1854 o hitnoj intervenciji za rješavanje pitanja visokih cijena energije.

Javni poziv je namijenjen sufinanciranju ugradnje fotonaponskih elektrana za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju na krovovima postojećih obiteljskih kuća ili na postojećim pomoćnim građevinama koje se nalaze uz obiteljsku kuću, pri čemu stupanj korisnog djelovanja ugrađenih fotonaponskih modula mora biti najmanje 18%.


Prijaviti se mogu isključivo fizičke osobe - vlasnici obiteljskih kuća, koji su u trenutku puštanja fotonaponske elektrane u pogon u njima imali prebivalište. Sredstva su dostupna za elektrane koje su ugrađene i puštene u pogon tijekom 2023. godine (od 1. siječnja), a kreću se najviše do 50% opravdanih troškova projekta, odnosno u visini od 600 eura po kW nazivne snage ugrađene fotonaponske elektrane. Javni poziv će za prijave biti otvoren do kraja godine ili trenutka iskorištenja predviđenih sredstava, a u slučaju bilo kakvih pitanja, na raspolaganju je e-mail oie.obiteljske.kuce@fzoeu.hr.


Nastavak financiranja ugradnje sustava OIE predviđeno je i u 2024. godini, u sklopu Programa za energetsku obnovu obiteljskih kuća vrijednog 120 milijuna eura, za koji će Fond uskoro objaviti uvjete. Postotak sufinanciranja za ugradnju fotonaponskih elektrana će i dalje biti 50%, kao i u ovom pozivu.


Otvoren: 15.11.2023.

Našim klijentima nudimo tim stručnjaka koji ima veliko iskustvo u ishođenju i sufinanciranju EU fondova.


Naš projektni tim vas savjetuje pri izboru opreme kao i pri izboru najpovoljnijeg distributera električne energije, a naši izvođači i nadzor prate montažu i puštanje u rad Vaše solarne elektrane te priključenja iste na elektrodistribucijsku mrežu.Izaberite najbolji tim stručnjaka!


Kontakt:Mail: solar@emso.hr

Mob: 099 5555 041

Tel: 01 2350 65560 views0 comments

Recent Posts

See All

EMSO e-mobility solutions zapošljava DJELATNIKE !

Tvrtka EMSO e-mobility solutions zapošljava djelatnika/djelatnicu za radove na montaži e-punionica i solarnih elektrana. Ako se zainteresirani, svoju prijavu pošaljite na našu email adresu: solarshop@

EMSO e-mobility solutions traži studente !

Tvrtka EMSO e-mobility solutions traži studente za radove na montaži solarnih elektrana i izvođenje radova za e-punionice. Ako ste zainteresirani, svoju prijavu možete poslati na naš e-mail: solarshop

Commentaires


bottom of page